Zaterdag 25 januari 2020 vond de eerste SERC wedstrijd van 2020 plaats, de Internationale Ontmoeting in Eindhoven. Reddingsbrigade Staphorst deed met drie seniorenteams en één juniorenteam mee aan deze wedstrijd. 

Alle teams kregen twee scenario’s die binnen twee minuten moesten worde opgelost. Het eerste ongeval was een scenario waarbij mensen in en om het water door wespen waren gestoken. Het tweede scenario betrof een brand aan de andere kant van het zwembad. Meerdere mensen hadden brandwonden.

Net niet

Na de twee voorrondes gingen de beste acht teams door naar de finale. Er deden zeven juniorenteams mee, dus de junioren waren verzekerd van een plek in de finale. Bij de senioren heeft alleen het team bestaande uit Anouk Hofstede, Mathijs de Witte, Dewin Slomp en Bert Dekker de finale gehaald. Voor de andere teams kwamen uit: Yonec Bremmers, Nikki Hein, Chakyra Haasjes, Melvin Hulst en Pip Eggerding, Bart de Weerd, Arnoud de Witte, Remco Doldersum. Helaas hebben zij met weinig punten verschil de finale niet gehaald. 

In de finale kregen de teams een scenario met een ruzie en meerdere dronken personen voor hun kiezen. Een scenario met veel aspecten die het de teams niet gemakkelijk heeft gemaakt.

Bij de prijsuitreiking werd duidelijk dat het juniorenteam bestaande uit Marisha Talen, Stefan de Witte, Jasmijn Slager en Ilze Schippers eerste was geworden. Marisha heeft dit team geleid en heeft daarmee ook nog een 2e plek behaald. De senioren eindigden helaas niet op het podium. 

De volgende wedstrijd betreft het NK SERC wat gehouden wordt in Staphorst op 7 maart 2020. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te nemen in Zwembad De Broene Eugte. 

Fotograaf: Louise Compagner