Woonstichting VechtHorst neemt op 31 januari 47 huurwoningen in Staphorst over van woningcorporatie Mooiland. VechtHorst is regionaal verankerd in Staphorst en daarom de logische partner voor de overname. De bewoners en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname. Voor de bewoners verandert er weinig. Het huurcontract en de huurvoorwaarden blijven ongewijzigd.

Het gaat in totaal om 29 eengezinswoningen aan de Prins Bernhardstraat en de Prins Mauritsstraat en 18 appartementen aan de Prins Bernhardstraat en de Frederik Hendrikstraat in Staphorst. VechtHorst verhuurt in omliggende straten al woningen.

Woningen blijven beschikbaar voor sociale huursector

VechtHorst neemt de woningen om verschillende redenen over. Robert Waarsing, directeur-bestuurder van VechtHorst, legt uit: “Wij willen graag onze bijdrage aan betaalbaar wonen in Staphorst vergroten. Door deze overname zorgen we ervoor dat de huizen beschikbaar blijven als sociale huurwoningen. Daarnaast is het voor ons een mooie aanvulling op ons huidige woningaanbod in Staphorst. De nieuwe woningen zijn anders dan de woningen die we in Staphorst-Noord al aanbieden. Zo kunnen we onze woningzoekenden daar meer keuze bieden.”

Focus op kernregio

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland, legt uit waarom de corporatie haar bezit verkoopt: “Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. We zien dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Wij hebben daarom de ingrijpende keuze gemaakt om de komende jaren een groot deel van ons bezit te verkopen, bij voorkeur aan andere corporaties. Hierdoor kunnen we ons meer focussen op onze kernregio Noordoost-Brabant en enkele andere gemeenten (Gennep, Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen). Mooiland is blij met de verkoop aan VechtHorst, als regionaal verankerde organisatie. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in de sociale huursector. Dat is voor Mooiland een belangrijke overweging bij de verkoop.”