De Groene Lantaarn uit het Drentse Zuidwolde verhuisde naar Staphorst waardoor Overijssel er een twee sterren restaurant bij heeft. Overijsselse restaurants doen het goed als het gaat om het in de wacht slepen of behouden van een Michelinster. De Librije voorop. Dit restaurant voert als sinds 2004 drie sterren. ‘Dat is topsport’. Overijsselse restaurants die gewaardeerd zijn met Michelinsterren, mogen deze ook in 2020 blijven voeren. Er komt weliswaar geen ster bij, tegelijkertijd is het een prestatie als je de ster die je hebt weet te behouden.

Kaatje bij de Sluis in Blokzijl, De Swarte Ruijter in Holten, De Bloemenbeek in de Lutte en ’t Lansink in Hengelo behouden hun ster. De Groene Lantaarn uit het Drentse Zuidwolde verhuisde naar Staphorst waardoor Overijssel er een twee sterren restaurant bij heeft. De Librije, gewaardeerd met drie sterren, behoudt dit fantastische aantal.

Michelinster dragen is topsport

Volgens experts is het behouden van een Michelinster te vergelijken met topsport. Het vraagt een flinke investering in onder meer het juiste gekwalificeerde personeel en de beste producten, daarentegen lijkt een Michelinster ook een boost te geven aan de omzet.

De Librije is één van de twee Nederlandse restaurants met drie sterren, ook Inter Scaldes in Kruiningen heeft een sterren-trio. In totaal staan er dit jaar meer Nederlandse ondernemingen in de Michelingids dan vorig jaar. Er zijn namelijk acht restaurant bijgekomen die voor het eerst een ster hebben ontvangen.

De uitreiking vond plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. Dit jaar zijn staan er 111 Nederlandse restaurants in de gids, waarvan 2 met drie sterren, 17 met twee sterren en 92 restaurants met één ster.