Tijdens de laatste maanden van 2019 is er door de jeugd hard gewerkt aan het bouwen van een prachtig Insectenhotel. En op zaterdag 11 januari was het zover … het hotel was af, en kon worden geplaatst in het Zwarte Dennenbos, op de route van het Belevingspad.

Met een grote groep kinderen en volwassenen ging de tocht dwars door het bos naar de bewuste plek, waar Pieter van de Berg met de trekker het zware bouwwerk al naar toe had gebracht. De kinderen mochten hier met spades en scheppen de greppel dichtgooien. En ondertussen werd als finishing touch een mooi dak op het geheel geplaatst.

Vervolgens timmerden wethouder dhr. A Mussche, en dhr. N. Arkes van SBB, aan weerszijden van het hotel een embleem van de vereniging vast, waarmee het hotel was ‘geopend’!

Natuurlijk was dat reden voor een traktatie, en waren er voor iedereen nieuwjaars-rolletjes met slagroom, en limonade of koffie. Twee emmers vol met rolletjes werden in korte tijd soldaat gemaakt!

Het insectenhotel is op deze plek een echte blikvanger geworden. Het biedt plaats aan vele vele bijen en insecten. En wellicht …. brengt het voorbijgangers op het idee om zelf ook zoiets te maken voor eigen tuin of buurt!
Met hartelijke dank aan onze jeugd en alle vrijwilligers en ouders die geholpen hebben!

Lees ook:
Jeugd maakt insectenhotel
Kinderen bouwen insectenhotel af