Op dinsdag 19 en 26 oktober is door de GGD, met succes, in de huisartsenpraktijk Staphorst gevaccineerd.

2e vaccinatie op 9 en 16 november, vrije inloop tussen 16.00 en 20.00 uur

Voor de 2e Pfizervaccinatie heeft iedereen van de GGD een oproep gekregen voor 9 of 16 november (3 weken na de 1e vaccinatie). Er is op deze dagen (in tegenstelling tot uw oproep van de GGD) opnieuw een vrije inloop van 16.00 tot 20.00 uur in de huisartsenpraktijk. Een afspraak maken is niet nodig. Het vaccineren van de 2e prik zal sneller gaan dan de 1e vaccinatie, omdat al uw benodigde gegevens al aan de GGD zijn doorgegeven.

Extra middag vaccineren, dinsdag 16 november, uitsluitend op afspraak.

Op dinsdagmiddag 16 november, (tussen 15.00 – 20.30 uur), is er nog éénmaal de mogelijkheid om u in de huisartsenpraktijk te laten vaccineren. In tegenstelling tot de voorgaande dagen, wordt deze vaccinatie uitsluitend op afspraak gegeven.

Het maken van een afspraak kan (bij voorkeur) via de mail pm.staphorst@ezorg.nl of op telefoonnummer 06-30753381 (bij geen gehoor graag de voicemail inspreken, u wordt dan teruggebeld voor het maken van een afspraak).

Wie kan zich 16 november laten vaccineren?

Iedereen vanaf 12 jaar kan in de huisartsenpraktijk Staphorst terecht voor een vaccinatie. Dat kan met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Bij een vaccinatie met Pfizer wordt ter plekke een afspraak voor de tweede prik ingepland. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig.

Belangrijke extra informatie

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij vaccinatie een volwassene bij moet zijn. Jongeren van 16 en 17 jaar mogen alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig legitimatiebewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet het mondkapje niet

Vaccineren na doorgemaakt Corona

Heeft u corona gehad of bent u door de GGD positief getest, dan mag u zich 8 weken nadat u klachtenvrij bent laten vaccineren. Vaak is dan 1 vaccinatie voldoende.

Corona vaccinatie en de griepprik

Het advies is om 2 weken tussen de coronavaccinatie en de griepprik (of andere injecties) te houden.