Op het ‘dringende advies’ van de huisartsen om je te laten vaccineren, heeft een groot aantal Staphorsters gehoor gegeven. Ruim 100 inwoners hebben op de eerste vaccinatiedag een prik laten zetten. Met als belangrijkste doel het aantal coronabesmettingen in de gemeente terug te dringen. “Een keuze die ik weloverwogen en helemaal zelf heb gemaakt”, aldus een 92-jarige, net gevaccineerde inwoonster. Op dinsdag 26 oktober staat de tweede vaccinatiedag gepland.

De tijdelijke vaccinatielocatie in Huisartsenpraktijk Staphorst ging dinsdagmiddag 19 oktober om 16.00 uur open. Vrijwel direct zat de praktijkruimte vol met mensen die zich wilden laten vaccineren. Ouders met kinderen, dertigers op weg van werk naar huis en senioren in klederdracht. “Wij zijn erg blij met deze hoge opkomst”, vertelt praktijkmanager Hilga Miggels namens de huisartsen in Staphorst en Rouveen. “Het staat iedereen vrij zich wel of niet te laten vaccineren. Maar onze zorgen over het toenemende aantal besmettingen en ernstig zieke, veelal niet gevaccineerde inwoners zijn door een heleboel Staphorsters gelukkig gehoord.” De huisartsen verwachten daarom ook voor de tweede vaccinatiedag op 26 oktober veel belangstelling.

Tweede vaccinatiedag: 26 oktober

Op dinsdag 26 oktober tussen 16.00-20.00 uur kan iedereen van 12 jaar en ouder uit de gemeente Staphorst – Staphorst, Rouveen, IJhorst, Punthorst, Lankhorst en de bijbehorende buurtschappen – nogmaals terecht bij Huisartsenpraktijk Staphorst (J.C. van Andelweg 2A) voor een vaccinatie. Dat kan met het mRNA-vaccin (Pfizer) of het Janssen-vaccin. Bij een vaccinatie met Pfizer wordt ter plekke een afspraak voor de tweede prik ingepland. Bij het Janssen-vaccin is maar één prik nodig. Ook inwoners die niet zijn aangesloten bij de huisartsenpraktijk, kunnen een vaccinatie komen halen.

Belangrijke extra informatie

Voor kinderen van 12 tot en met 15 jaar geldt dat er bij de vaccinatie een volwassene aanwezig moet zijn. Vanaf 16 jaar mag je alleen komen. Voor het laten vaccineren is een geldig ID-bewijs verplicht. Dit geldt ook voor kinderen. En vergeet niet om een mondkapje mee te nemen.